Tehno News RO

Obiectiv Nikon 24-70mm f/2.8G ED AF-S: obiectivul standard zoom cu viteza buna de lucru


Obiectivele standard zoom sunt potrivite pentru o serie larga de fotografii, de la portrete si peisaje la cadre wildlife sau sport. Plaja focala foarte utila reprezinta punctul cel mai atrativ. Nikon 24-70mm f/2.8G ED AF-S este un obiectiv profesional ideal pentru fotojurnalisti si fotografi care lucreaza pe teren, oferind un suport optic excelent si o constructie solida si rezistenta la orice conditii.

Obiectiv Nikon 24-70mm f/2.8G ED AF-S

Vezi Oferta Speciala valabila astazi, 16 aprilie 2024


nikon 24-70mm f 2.8g ed af-s.jpg

Diafragma rapida si manevrabilitate ridicata
Avand in vedere ca este folosit in majoritatea cazurilor pe teren, este foarte important ca un asemenea obiectiv sa fie adaptat pentru o folosire foarte rapida si usoara. Acest lucru se si intampla in cazul lui Nikon 24-70mm f/2.8G ED AF-S, care este foarte ergonomic si sustine jonglarea rapida intre setari pentru surprinderea optima a momentelor.

Obiectiv Nikon 24-70mm f/2.8G ED AF-S

Vezi cel mai bun pret valabil astazi, 16 aprilie 2024


Obiectivul are o focalizare ultra rapida, putand fi reglat atat pentru autofocus, cat si pentru focusul manual. Exista pentru aceasta un inel dedicat SWM extrem de precis si foarte silentios. Modelul are sistemul optic prevazut cu un strat special Nano Cristal care reduce la minimum reflexiile luminoase nedorite si imbunatateste in acelasi timp calitatea culorilor si claritatea. Diafragma are o plaja de deschidere intre 2.8 si 22, putand fi adaptata rapid la orice situatie. Sistemul optic este format din 15 elemente in 11 grupe.

Obiectivul se remarca si in conditiile cele mai grele, oferind in unele aspecte rezultate decente chiar si la 24 mm. Vorbim aici de calitatea contrastului si mentinerea unui nivel decent in ceea ce priveste efectul de ghost sau stralucirea. Dupa cum era de asteptat, la 24 mm se intalnesc insa si distorsiunile de perspectiva ceva mai mari, ce pot fi insa corectate intr-un software de prelucrare foto. Reprosurile sunt insa carcotase, intrucat obiectivul ofera rezultate la un nivel extrem de ridicat de calitate. Prin compararea cu sisteme mai vechi rezultatele sunt clar superioare, comparatiile neavandu-si rostul.
Spre deosebire de alte modele ale competitiei, Nikon 24-70mm f/2.8G ED AF-S are o distanta de focusare mai mica (0.30 m), un zoom mai extins si mai lung si mai ales o miscare mult mai usoara si mai precisa a inelelor. Avem de-a face cu unul dintre cele mai usor de manevrat obiective de pe piata.

Acest lucru este sustinut si la nivelul constructiei, designul avand dimensiunile de 83 x 133 mm si cantarind 900 de grame. Pentru a face fata oricaror conditii externe, constructia beneficiaza de o rezistenta ridicata la praf si umezeala. Modelul este compatibil cu orice DX sau FX, chiar si cu DSLR-uri mai vechi precum Nikon D40 (desi imbinarea nu este tocmai ideala pentru exploatarea in totalitate a dotarilor).

Desi de dimensiuni compacte pentru categoria sa, obiectivul este potrivit pentru un aparat mare, de tip FX sau de 35 mm. Acesta se potriveste perfect cu body-uri precum F4, F5 sau F6. In cazul in care se doreste atasarea unui filtru, acesta trebuie sa aiba dimensiunea de 77 mm. AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED este un obiectiv din categoria de pret high-end. Acesta este dedicat utilizarii profesionale si reprezinta o solutie atractiva pentru cei care au nevoie de performanta de incredere in mediile cele mai dificile.

Vezi Ofertele si Reducerile la Obiective

valabile astazi, 16 aprilie 2024 la:



Articole similare:


Copyright © TehnoNews.ro