Tehno News RO

Obiectiv Nikon 50 mm f/1,4G AF-S: reda realitatea in fotografii


Cand vine vorba de achizitia unui obiectiv pentru aparatul de fotografiat, acesta nu se alege la intamplare. Pentru a obtine fotografii de calitate, acesta trebuie sa dispuna de caracteristici tehnice cat mai bune. Cateva dintre aceste aspecte sunt deschiderea diafragmei, dar si distanta focala, care ar trebui sa fie una mai mari.

O alegere buna o reprezinta obiectivul Nikon 50 mm f/1,4G AF-S.

Obiectiv Nikon 50 mm f/1,4G AF-S

Vezi Oferta Speciala valabila astazi, 25 aprilie 2024


obiectivul nikon 50 mm f 1,4g af-s.jpg

Poate va intrebati cat cantareste un astfel de obiectiv. In aceasta privinta nu trebuie sa va faceti griji, intrucat acesta este un model usor, fiind si compact.

Greutatea acestuia este de doar 280 g.
Cat priveste dimensiunile sale (D x L), trebuie spus ca acestea sunt de 73.5 x 54 mm.

Obiectiv Nikon 50 mm f/1,4G AF-S

Vezi cel mai bun pret valabil astazi, 25 aprilie 2024


Trasaturile tehnice pe care le are obiectivul Nikon 50 mm f/1,4G AF-S
Acest model este un obiectiv standard diafragma avand o deschidere mare.

Acest model dispune de o distanta focala de 50 mm, fiind o alegere buna atat pentru fotografierea peisajelor, dar si a portretelor. Deschiderea maxima de 50 mm este echivalenta formatului 35 mm: 78 mm atunci cand este utilizat cu un aparat foto NikonSLR, cu format DX. In ceea ce priveste constructia lentilelor pe care o are, trebuie spus ca este de 8 elemente in 7 grupe. Un detaliu important de luat in calcul este tipul focalizarii sale, acesta fiind Autofocus, AF-S. Cat priveste constructia diafragmei acestui model, trebuie spus ca este destul de buna, aceasta fiind de 9 lamele.

Mai mult, diafragma are o deschidere maxima f/1.4G, o deschidere potrivita fotografierii detaliilor. In plus, aceasta va asigura si o imagine luminoasa in vizor.

Despre deschiderea diafragmei mai trebuie mentionat faptul ca este potrivita pentru a fotografia si in momentele in care lumina este mai scazuta. De asemenea, este potrivita si daca va doriti o profunzime de camp mai redusa in fotografie. De precizat este si despre diametrul filtrului acestui model, care este de 58 mm. Acest obiectiv este prevazut cu lentile de calitate, acestea fiind de tip Standard Prime.

Nu trebuie uitat faptul ca montura acestui model este de tip Nikon F, fiind buna.

Are incluse elemente optice de calitate, iar acestea vor conferi obiectivului o functionare cat mai buna. Mai mult, motorul acestui obiectiv este de tip SWM (Silent Wave Motor). Astfel ca, acest motor, functioneaza intr-un mod silentios. Acest obiectiv dispune si de o constructie optica avansata. Poate va intrebati ce inseamna acest lucru. Acest lucru inseamna ca petele luminoase, dar si aberatiile cromatice vor fi minimizate. O caracteristica de mentionat este design-ul de tip IF, mai exact, focalizarea interna. Acesta este potrivit obiectivelor cu distanta focala fixa.

Obiectivul Nikon 50 mm f/1,4G AF-S dispune de un element frontal fara rotatie. Acesta va asigura utilizarea filtrelor de polarizare circulara, dar si a accesoriilor bliturilor, acestea fiind montabile pe obiectiv. Mai trebuie spus faptul ca in timpul functionarii AF, inelul de focalizare nu se va roti. Obiectivul Nikon 50 mm f/1,4G AF-S reprezinta un accesoriu de calitate, potrivit oricui isi doreste mai multe de la aparatul sau de fotografiat. Are caracteristici tehnice bune, iar pretul acestuia este pe masura acestora.

Vezi Ofertele si Reducerile la Obiective

valabile astazi, 25 aprilie 2024 la:



Articole similare:


Copyright © TehnoNews.ro