Tehno News RO

Aparate de aer conditionat. Cum alegi produsul cu cel mai bun raport calitate/pret


La prima vedere aparatele de aer conditionat pot sa para un moft, insa in conditiile in care verile romanesti tind sa devina din ce in ce mai calduroase, aceste aparate electrocasnice devin si ele din ce in ce mai repede o adevarata necesitate. Iar pretul lor scade si el odata cu trecerea anilor, acum aproape oricine putand sa isi permita sa achizitioneze un astfel de aparat.

Reduceri laAparate de Aer Conditionat:

Vezi Reducerile valabile astazi, 25 ianuarie 2022


aparate de aer conditionat.jpg

Cu toate acestea, exista si produse foarte scumpe pe piata, unele pe care nu oricine si le-ar putea permite. Sunt ele utile si eficiente? Fara indoiala, insa pretul foarte mare nu le face sa fie o solutie pentru foarte multa lume. Asadar, daca vreti sa va simtiti confortabil pe timpul verii si nici nu doriti sa faceti o gaura prea mare in buget, cel mai bine ar fi sa va orientati catre aparatele de aer conditionat care reusesc sa ofere cele mai bune raporturi dintre pret si calitate. Asadar, iata si ce trebuie facut.

O prima intrebare: Ce fel de aparat va doriti?
Desi la prima vedere aceasta intrebare nu isi are rostul, ea este totusi una destul de importanta. Asta pentru ca pe piata exista la ora actuala mai multe tipuri de aparate de aer conditionat, fiecare cu proprietatile, avantajele si dezavantajele sale.

Primele dintre acestea sunt cele portabile. Asa cum le spune si numele, ele pot fi mutate dintr-o camera in alta si chiar dintr-o locuinta in alta. Nu sunt chiar atat de usoare, asa ca procesul nu va fi unul facil, dar pana la urma este realizabil. Marele lor avantaj este mobilitatea, dar daca alegeti un model care elimina apa prin tub, atunci trebuie sa tineti geamul deschis pentru asta (modelele cu evaporare exista, dar sunt si mai scumpe).

O alta varianta este reprezentata de aparatele de aer conditionat care se monteaza pe fereastra. Acestea nu mai ocupa spatiu, dar nici nu pot sa raceasca decat o singura camera. In plus, la fel ca si cele portabile, sunt destul de zgomotoase.

Ultimele si cele mai cunoscute sunt aparatele care se fixeaza in perete. Acestea reprezinta standardul si sunt si cele mai avantajoase, propunand cel mai bun raport calitate pret. Au capacitatea sa raceasca tot apartamentul si sunt cele mai moderne variante. Practic, despre ele vom vorbi si in ceea ce urmeaza, acestea fiind modelele pe care cele mai multe persoane si le doresc.

Aparate de aer conditionat la preturi mici?

Aici ai oferte la cele mai mici preturi.


Puterea si tipul aparatului de aer conditionat
Incepem cu o idee evidenta, dar atat de importanta incat nu poate sa fie trecuta cu vederea. Atat marimea suprafetei care se doreste a fi racita, cat si puterea aparatului de aer conditionat sunt doua elemente extrem de importante. Practic, intre acesti doi indicatori ar trebui sa se stabileasca si bugetul pe care cineva doreste sa il cheltuie.

Capactatea de racire a unui aparat de aer conditionat este calculata intr-o unitate de masura care se numeste BTU (British Thermal Unit). Cu cat suprafata locuintei este mai mare, cu atat si indicele BTU trebuie sa fie mai mare. In magazine se gasesc aparate care au BTU de 9000 sau de 12000, acestea fiind cele mai avatajoase din punctul de vedere al raportului calitate pret. Pe de alta parte, sunt unele si mai mari, dar si mult mai scumpe.

Puterea aparatului este calculata in kilowati. Un aparat prea mare consuma degeaba prea multa energie, in timp ce unul prea mic nu va raci suficient. In mare, cand este vorba de un dormitor un raport este de 80 de wati pe metrul patrat care trebuie racit, in timp ce pentru un living 120 wati pe metrul patrat este o valoare buna.

Ajungand si la tipul aparatului, acesta trebuie sa fie cumparat in functie de necesitati. Un aparat de aer conditionat normal doar raceste, exista si modele Reverse care racesc dar au si posibilitatea de a incalzi aerul, in timp ce modele mai avansate au parte de un sistem inverter, care este capabil sa varieze temperatura aerului in loc sa opreasca si reporneasca aparatul. Acest ultim sistem este si cel mai performant, dar si cel mai scump, pretul aparatelor putand sa depaseasca cu mult media.

Eficienta energetica si dotarile suplimentare
In ziua de astazi, eficienta energetica a unui aparat electrocasnic este un indice important pentru a putea stabili calitatea acestuia, iar aparatele de aer conditionat nu fac in niciun caz exceptie. Acestea, precum toate celelate produse, primesc un indice, cele mai ridicate fiind din categoria A si superioarele acesteia. Aparatele din clasele A sau A+ au preturi cuprinse intre 1300 si 2500 de lei, cu alte cuvinte valori medii si acceptabile pentru un aparat de aer conditionat. Pentru clase mai bune, se plateste mult mai mult, ceea ce face ca raportul dintre pret si calitate sa treaca in plan secund.

Pe de alta parte, un aparat mai scump este si unul mult mai bine dotat, iar, din acest punct de vedere, acesta merita investitia. Deja am amintit despre sistemul inverter, dar acesta este doar unul dintre avantaje. Ca functii suplimentare putem aminti despre controlul prin telecomanda, timer-ul, afisajul digital, pornirea automata, sistemul sleeper time sau dezumidificatorul. Toate acestea usureaza mult folosirea aparatului de aer conditionat si creeaza conditii mult mai bune in camera. In plus, exista aparate care controleaza si mirosurile, fumul sau germenii. Iar acestea nici nu sunt unele exagerat de scumpe, raportul lor calitate pret fiind unul foarte bun.

Aparate de la toate firmele
Samsung, Whirlpool sau Beko sunt doar cateva dintre firmele foarte cunoscute care fabrica aparate de aer conditionat, insa acestea nu sunt singurele, piata fiind una speciala si diferita un pic de cea a aparatelor electrocasnice obisnuite. De departe cele mai bune aparate sunt de la Mitsubishi, Daikin sau Samsung, dar unele dintre modelele lor sunt si extrem de scumpe. Pentru aparate mai ieftine, puteti incerca unele de la Heinner sau Vortex, si acestea propunand destul de multe avantaje. In cele din urma, raportul dintre pret si calitate se calculeaza si in functie de buget si de nevoile cumparatorului, dar daca achizionarea unui aparat se realizeaza cu atentie si se tine cont de indicatorii mai sus amintiti, nu ar trebui sa apara probleme.

Vezi Ofertele si Reducerile la Aparate de Aer Conditionat

valabile astazi, 25 ianuarie 2022 la:Articole similare:


Copyright © TehnoNews.ro