Tehno News RO

Branduri de telefoane mobile cu sistem de operare Windows


Microsoft este un gigant in ceea ce inseamna domeniul IT, dar, cu toate acestea, inca nu a reusit sa isi impuna dominatia si pe piata sistemelor de operare pentru telefoane mobile, acolo unde Windows Phone se afla inca pe pozitia a treia, in spatele mult mai celebrelor si utilizatelor iOS si Android. Urmas al sistemului Windows Mobile, Windows Phone a ajuns deja la generatia 8.1, fiind practic in perfecta concordanta cu ceea ce se intampla si pe PC. Anul acesta urmeaza sa se lanseze si Windows 10, prima oara pe mobil, dar pana atunci sa vedem cateva argumente pentru alegerea unui asemenea smartphone si care sunt brandurile care au la vanzare telefoane de acest gen.

Cauti un telefon mobil cu sistem de operare Windows?

Vezi Reducerile valabile astazi, 18 septembrie 2021


telefoane mobile windows.jpg

Aspectul este deosebit fata de Android
Daca doriti sa vedeti o lista scurta cu motive pentru care Windows Phone 8.1 este cea mai buna solutie ca sistem de operare pentru un telefon mobil, atunci aspectul ar trebui sa fie plasat in capul acesteia. Interfata este mult mai colorata si mai usor de utilizat, fiind fara indoiala asemanatoare cu cea folosita de Microsoft si la computere. In plus, majoritatea aplicatiilor pentru Windows Phone sunt facute sa aiba elemente comune de design, adica sa se combine mai bine intre ele, dar si cu interfata, pentru un aspect mai uniform si mai placut.

La egalitate cu celelalte sisteme de operare
Fiecare sistem de operare, fie ca discutam depsre Windows Phone, iOS si Android are partile sale negative care trebuiesc imbunatatite in viitor. Acestea fiind spuse, Microsoft pornea totusi in dezavantaj, fiind cel mai nou. Asta se traduce printr-o discrepanta in ceea ce priveste aplicatiile, in jur de 400000 pentru Windows 8.1 si peste 1 milion in cazul Android.

Dar in ceea ce priveste functiile, Windows recupereaza si reuseste sa se plaseze la egalitate cu concurenta. Este mult mai usor sa umbli prin aplicatii, exista un buton pentru apelare rapida, aplicatii pentru economia de baterie si multe altele. Multi afirma chiar ca Windows Phone a reusit sa intreaca Android in ceea ce priveste functionalitatea, iar acesta este un factor de care trebuie sa se tina cont.

Windows a venit din urma si in ceea ce priveste nivelul de informatii oferit utilizatorului. Daca Android beneficia de Google Now, care printr-o singura apelare vocala iti oferea informatii despre trafic, vreme si multe altele, acum Cortana de la Microsoft (nume influentat evident de catre jocul “Halo” de la aceeasi firma) poate sa faca acelasi lucru.

Telefoane mai scumpe sau mai ieftine
Pana in 2015, pentru un telefon cu Windows Phone trebuia sa apelezi la Nokia. Finlandezii aveau contract cu Microsoft si le creau acestora telefoanele. Iar cea mai impresionanta calitate a lor era fara indoiala camera de 41 MP, una dintre cele mai mari de piata. Nici preturile nu erau prea ridicate, cel putin nu in comparatie cu alte branduri.

Anul acesta insa Microsoft a decis sa lanseze propriul brand, marele avantaj al modelelor fiind pretul. In conditiile in care niciun smartphone nu se apropie de 1000 de lei, iar unele sunt chiar de doua ori mai ieftine, este clar ca acestea pot sa vina in ajutorul celor cu buget redus.

Telefon mobil cu sistem de operare Windows la preturi mici?

Aici ai oferte la cele mai mici preturi.


Telefoane mobile Nokia cu sistem de operare Windows Phone 8.1
Inainte ca Microsoft sa inceapa sa isi fabrice propriile telefoane, Nokia a lansat cateva modele foarte bune cu sistemul lor de operare. Si chiar daca intre cele doua companii colaborarea a incetat la finalul anului 2014, Microsoft nu a scos inca vreun model mai bun decat ceea ce oferea Nokia inainte. Dar acest lucru nu inseamna ca finlandezii nu au si telefoane ieftine, pentru toate buzunarele.

Smartphone-urile de la Nokia variaza, cele de baza avand procesoare quad core cu memorie RAM mai mica, de doar 512 RAM, cu autonomie a bateriei mai scazuta si cu camere inferioare. Totusi, o parte dintre produsele start up sunt unele Dual Sim, lucru de luat in considerare pentru cei care isi doresc sa poata utiliza doua cartele in acelasi timp. Uneori, memoria interna e mica, de 4 GB, si diagonala nu depaseste 4 inch, dar pretul poate sa recupereze, un astfel de telefon putand fi cumparat cu mai putin de 500 de lei.

O data cu pretul urca insa si calitatea, asa ajungandu-se la cele mai performante telefoane de la Nokia, pentru acestea trebuind un buget in jurul a 2000 de lei. Ele au ecrane mai mari, procesoare mai bune si capacitati de stocare mult superioare (chiar 32 GB). In plus, camerele foto pot sa ajunga la modelele Nokia pana la 41 MP, ceea ce le pune pe acestea in topul celor mai bune smartphone-uri de pe piata.

Dupa despartirea de Microsoft, Nokia nu a lansat nimic pentru un an, dar acum lucreaza cu un sistem de operare Android si sa speram ca in curand vom avea posibilitatea sa vedem noile modele.

Telefoane mobile Microsoft cu sistem de operare Windows Phone 8.1
Microsoft are in acest moment cele mai bune telefoane ieftine de pe piata, iar produsele lor de baza sunt mult mai bune decat orice aparat cu Android situat in aceeasi categorie de pret (asta pentru ca de un iPhone ieftin inca nu s-a auzit). In plus, majoritatea acestora sunt Dual Sim, deci combinatia este una grozava pentru orice cumparator.

Aceste modele au procesoare decente, memorie RAM in jur de 1 GB (care creste odata cu pretul), 3G, camera de cel putin 5 MP si o capacitate de stocare incepand cu 8 GB, deci propun si niste performante care pot fi luate in considerare.

La capatul opus al ofertei Microsoft se afla telefoane cu preturi duble, dar si cu dimensiuni mai mari, care propun mai multe avantaje. In primul rand, au diagonale mai mari, camere mai bune (pot sa ajunga pana la 13 MP), dar si baterii cu autonomie mai ridicata. Si vorbim in continuare despre Dual Sim-uri.

In conditiile in care Microsoft continua sa creasca pe piata telefoanelor mobile, ne putem astepta mai mult de la ei in viitor, mai ales datorita lansarii lui Windows Phone 10 mai tarziu anul acesta.

Vezi Ofertele si Reducerile la telefoane mobile

valabile astazi, 18 septembrie 2021 la:Articole similare:


Copyright © TehnoNews.ro