Tehno News RO

Gadgeturi Apple: iPhone, iPad & iWatch


Chiar si inainte de aparitia celebrelor gadgeturi de la Apple, americanii erau una dintre dintre cele mai celebre si apreciate firme din industria de electronice. Asta pentru ca de numele lor, pe langa multe inovatii (precum inventarea mouse-ului), se leaga aparitia a doua produse legendare: computerul MAC si iPod-ul atat de popular in urma cu peste 10 ani.

Cauti un Gadget Apple?

Vezi Reducerile valabile astazi, 29 martie 2024


apple.png

Insa dispozitivele mobile precum iPhone sau iPad, desi au in spate o istorie mult mai scurta, aparand pentru prima oara in 2007 (iPhone, mai exact), au creat un val imens de popularitate la nivel global. Acum, firma infiintata de Steve Jobs reuseste sa atace chiar si suprematia in domeniu a celor de la Microsoft, iar ambitiile lor nu se opresc aici. Deja ajunsi la a sasea generatie atat la tablete cat si la telefoane, acestia se pregatesc deja de noi lansari, de aparitia mult asteptatului Apple Watch si nimeni nu stie unde se vor opri popularitatea si incasarile.

iPhone, constant in topurile celor mai bune telefoane
Deoarece este primul gadget modern de la Apple, este normal sa incepem cu acesta atunci cand prezentam produsele firmei. Primul model a aparut in 2007 si de atunci s-a ajuns la cea de-a sasea generatie, cu iPhone 6 si iPhone 6 Plus ca cele mai noi modele, aparute in 2014.

Ca orice telefon Apple, iPhone 6 utilizeaza un sistem de operare iOS, ajuns si acesta la cea de-a opta generatie. Ecranul sau are 4.7 inch si o rezolutie de 1334 x 750 pixeli, fiind la momentul lansarii cel mai mare telefon al firmei. In functie de model si de pret, acesta are capacitati de stocare diferite, de 16, 64 sau 128 GB.

Anul trecut a fost considerat a fi o noua revolutie tehnologica si acest lucru a fost pe buna dreptate. Au fost laudate in special viteza de utilizare, usurinta comenzilor, meniul intuitiv si, in general, placerea de a-l folosi. Si chiar daca acum ne pregatim deja de primirea unui nou model, acesta se bucura de toate avantajele oferite de-a lungul vremii de telefoanele Apple, promovand simplitatea si calitatea in locul unor dotari foarte complicate.

iPhone 6 Plus este pur si simplu un telefon mai mare, dar dincolo de ecranul mai mare de aproape doua ori (diagonala sa este 5.5 inch), acesta ofera aceasi experienta excelenta. Este primul telefon cu ecran gigant al firmei si din aceasta cauza a fost primit cu incantare de unii si cu rezerva de alti. Totusi, ecranul sau este unul full HD, culorile sunt clare, saturatia este foarte buna si chiar daca este cel mai scump telefon al firmei (si unul dintre cele mai scumpe de pe piata), are o baterie excelenta si o calitate de invidiat.

Gadget Apple la preturi mici?

Aici ai oferte la cele mai mici preturi.


Cele mai bune tablete de pe piata
Apple este o firma destul de controversata, dar asta nu ii impiedica pe specialisti sa ii puna mereu in varful topurilor, asa cum se intampla si cu tabletele lor. Din 2010 de cand a aparut primul iPad, americanii au evoluat si inovat constant, astfel incat generatia actuala, reprezentata de iPad Air 2 si iPad Mini 3 reprezinta cele mai bune solutii pentru iubitorii de tehnologie.

Intre iPad Mini 3 si iPad Mini 2 nu exista foarte multe multe diferente. Ambele sunt variante mai reduse (cu ecranul de 7.9 inch) ale celor mai bune tablete de la Apple, fiind si mai subtiri, dar si un pic inferioare in ceea ce priveste dotarile.

Lansata in 2013, iPad Mini 2 era deja cea mai buna tableta de tipul ei de pe piata, dar noul model a venit cu cateva imbunatatiri care au reprezentat si o crestere destul de importanta in ceea ce priveste pretul. Practic, cele doua ofera aceleasi capacitati de stocare ca si telefoanele, au acelasi procesor si acelasi sistem de operare, singura diferenta fiind ca modelul din 2014 are si TouchID.

Ajungem insa si la vedeta Apple, tableta iPad Air 2, si ea lansata anul trecut, in toamna.
Daca primul model, si el aflat in productie, era deja unul foarte bun, aceasta noua varianta s-a distantat destul de mult. Aceasta are o diagonala de 9.7 inch si un procesor de 1.5 Ghz. Este mai subtire si mai usoara decat modelul precedent, ecranul este mai bun si bateria mai rezistenta. Beneficiaza si de tehnologia TouchID si in general, este cea mai avansata tableta care se gaseste pe piata in acest moment, de la Apple sau de la orice alt producator.

Apple Watch, pariul pentru viitor
Apple Watch este primul produs nou lansat dupa mortea lui Steve Jobs, acesta neparticipand la proiectarea sa. De cativa ani a fost cel mai asteptat produs de la Apple si la sfarsitul lunii aprilie si-a facut in sfarsit aparitia si in magazine.

In general, acesta a fost primit bine, insa ca orice produs nou si mai ales ca orice smart watch de pe piata, are si probleme. A fost laudat pentru numarul de aplicatii, programele de fitness, aspect si materiale, dar si criticat, in special pentru pret (este unul dintre cele mai scumpe ceasuri inteligente de pe piata, iar in varianta de colectie, depaseste 1000 de dolari), baterie si faptul ca are neaparat nevoie de cel putin un iPhone 5 pentru fi utilizat.

Totusi, asa cum Apple a demonstrat de ficare data, acestia vor reveni probabil cu noi imbunatatiri, pentru ca modelele din generatiile urmatoare sa fie din ce in ce mai bune si sa atinga standardul de cel mai performant smart watch de pe piata, a carui achizitie sa merite cu adevarat.

Asadar, cu fiecare nou produs, Apple demonstreaza ca se afla in fruntea industriei. Iar un gadget de la ei mai inseamna ceva: toti proprietarii se simt intr-o mare familie, americanii avand grija ca fiecare sa simta ceva special atunci cand isi cumpara un nou produs.

Ramane insa de vazut cum evolueaza lucrurile si cum vor arata noile modele, unele dintre ele programate chiar pentru anul acesta. Specialistii spun ca ne asteapta un iPad mai mare, iPhone 7 si multe altele (televizoare, laptopuri), asa ca oferta este cu siguranta una foarte interesanta, asa cum Apple si-a obisnuit de fiecare data cumparatorii.

Vezi Ofertele si Reducerile la Gadgeturi Apple

valabile astazi, 29 martie 2024 la:



Articole similare:


Copyright © TehnoNews.ro