Tehno News RO

Hote incorporabile. Cum alegi produsul cu cel mai bun raport calitate/pret


Romanii inca mai gatesc acasa si, cum acest lucru se intampla chiar destul de des, atunci inca mai este nevoie sa ne cumparam si aparate care sa ne ajute. Printre acestea se numara si hotele, aparate care absorb mirosurile si aburul din bucatarie, ceea ce duce la o locuinta in care mirosurile placute se pastreaza mai mult, asa cum se intampla si cu mobila.

Reduceri la Hote Incorporabile:

Vezi Reducerile valabile astazi, 16 august 2022


hote incorporabile.jpg

Totusi, cu totii ne dorim si o bucatarie cat mai moderna, atat sub aspectul dotarilor, cat si sub cel al designului. Si solutia cea mai buna pentru problema din urma este alegerea unor aparate electrocasnice incorporabile. In cazul unei astfel de hote, vizitatorii nici nu isi vor da seama ca acestea se afla in bucatarie, ea fiind bine ascunsa in spatele unei masti cu design interesant.

Acestea fiind spuse, trebuie totusi sa ne orientam catre cele mai avantajoase modele, din toate punctele de vedere. Iar banii cheltuiti sunt, de multe ori, cel mai important aspect, asa ca raportul dintre pret si calitate este foarte important.

Mai multe tipuri de hote incorporabile
In mod cert, nu orice hota de bucatarie se potriveste cu cerinta de a fi una incorporabila. Acestea fiind spuse, o astfel de hota trebuie sa fie una care sa respecte anumite dimensiuni pentru a se potrivi in suportul pe care va trebui sa il ocupe. Masurati bine inainte de a pleca la cumparaturi, pentru ca degeaba cumparati cea mai buna hota din punct de vedere al raportului calitate pret, daca aceasta nu se potriveste cu configuratia pe care o aveti acasa.

Acum ca am depasit aceasta problema foarte importanta, ne putem concentra si asupra tipurilor de hote care se gasesc pe piata.

Cele mai comune, dar si cele mai ieftine, sunt hotele telescopice. Acestea sunt modelele simple pe care toate lumea le cunoaste, aparate plate si destul de comune ca si aspect, care insa pot sa fie la fel de bine dotate precum cele mai scumpe care urmeaza.

Hotele decorative au un aspect mult mai apropiat de cel al semineelor, ele fiind de regula cumparate de cei care isi doresc o bucatarie cu un design deosebit. Cosul lor este prins fie de tavan, fie de perete, asadar acestea au nevoie si de ceva mai mult spatiu.

In final, cele mai moderne hote sunt cele insula, dar acestea, desi ofera oricarei bucatarii un aspect spectaculos, sunt si cele mai sumpe. Daca privim din punctul de vedere al raportului calitate pret, cele mai avantajoase modele sunt primele doua, diferentele de pret dintre acestea nefiind unele foarte mari.

Hote Incorporabile la Preturi Mici?

Aici ai oferte la cele mai mici preturi.


Metoda de filtrare si caracteristicile filtrului
Acestea sunt alte doua caracteristici foarte importante pentru o hota, indiferent de ce tip ar fi aceasta.

Prima categorie de hote apeleaza la extractia aerului din bucatarie. Practic, acestea absorb tot fumul, aburul si grasimile rezultate in urma prepararii diverselor mancaruri si le trimit in afara bucatariei prin teava montata care iese afara din casa. Acestea sunt mai eficiente si isi fac treaba mai rapid, dar sunt si mai zgomotoase si in cazul lor este absolut necesar sa fie montate pe un perete exterior pentru a putea sa functioneze.

A doua metoda este cea a recircularii aerului. Hotele de acest fel absorb aburul si fumul, dar nu le elimina. In schimb, acestea sunt trecute prin diverse filtre care curata aerul si la final acesta se reintoarce, curat, in bucatarie. Aici intra in functiune si filtrul, care poate sa fie construit din diferite materiale. Din punct de vedere al pretului, aceste hote sunt mai ieftine, dar ele pot sa nu fie chiar atat de eficiente in eliminarea mirosurilor si a aburului din bucatarie.

Si tipul filtrului este un indicator important. Cu cat materialul este mai bun, cu atat acesta poate sa reziste mai mult. Filtrele din otel inoxidabil pot fi demontate si doar spalate, insa cele din aluminiu, carbon sau material sintetic trebuiesc schimbate din cand in cand.

Capacitatea de absorbtie a aerului si numarul de viteze
O caracteristica importanta a hotelor este cea care priveste capacitatea de absorbtie. Aceasta se calculeaza in metri cubi pe ora iar capacitatea unei hote de nivel mediu este situata intre 330 si 380 mc/h. Cu cat capacitatea este mai mare, cu atat ventilatia se va produce mai rapid, dar asta nu garanteaza ca fumul va fi absorbit mai bine. Uneori si cele care au caracteristici mai modeste pe hartie functioneaza la fel de bine precum cele mult mai scumpe, asa ca nu este nevoie de investitii foarte mari pentru un produs de calitate superioara.

In ceea ce priveste numarul de viteze, majoritatea hotelor au intre trei si sase viteze. Minimul necesar este insa de doua, una mai puternica pentru a putea extrage aburul si fumul in timp ce se gateste si alta mai slaba pentru perioada imediat urmatoare. In momentul cand se trece de trei, puteti deja sa va ganditi ca restul sunt surplus, asa ca nu merita sa cheltuiti bani pentru asa ceva.

Nivelul de zgomot si clasa de eficienta energetica
O hota este un aparat destul de zgomotos, cel putin asa sunt cele care se gasesc la preturi medii. Nu vorbim despre un zgomot suficient de mare pentru a nu putea sta in bucatarie, dar acesta se cunoaste. Nivelurile cuprinse intre 50 si 65 dB sunt unele acceptabile, iar cand se trece de acestea, deja putem vorbi despre o hota zgomotoasa. Totusi, puterea de absobtie este mult mai importanta, iar un model cu putere mai mare poate fi si mai zgomotos.

Unul dintre marile dezavantaje a unei hote este consumul de energie electrica. Acestea consuma mult, iar modelele mai ieftine au, de regula, clasa de eficienta F. Acest lucru se traduce intr-un consum de 189 kW/an (media), dar pana la urma o hota inseamna si o bucatarie mai curata, in care se poate respira mai usor.

Whirlpool, Hansa, Hotpoint sau Gorenje sunt doar cateva dintre firmele care fabrica hote incorporabile de calitate. Si doar Hansa au produse preponderent ieftine. Insa modele cu un raport acceptabil intre pret si calitate se gasesc indiferent de firma, combinatiile intre diversi indici de calitate fiind foarte variate.

Vezi Ofertele si Reducerile la Hote Incorporabile

valabile astazi, 16 august 2022 la:Articole similare:


Copyright © TehnoNews.ro