Tehno News RO

Sisteme desktop PC All in One. Pareri pro si contra


Probabil ca mai bine de trei sferturi din casele romanilor au cel putin un calculator. Aceste gadget-uri au devenit atat de necesare activitatii noastre, incat ne este imposibil sa ne imaginam viata fara ele.

Cauti un Sistem Desktop PC All in One?

Vezi Reducerile valabile astazi, 18 septembrie 2021


all in one.jpg

Si chiar daca computerele au scazut foarte mult in dimensiuni din momentul in care au aparut (primele modele erau cat un perete si cantareau peste 100 de kilograme), tehnicienii inca incearca sa ajunga la o forma care sa ocupe din ce in ce mai putin spatiu. Acum, prototipul unui PC contine o unitate centrala, monitor, tastatura, mouse si boxe, dar din urma vin modele numite All in One, mai exact gadget-uri care renunta la unitatea centrala si integreaza toate componentele din acesta in monitor. Asadar, acestea propun o serie de avantaje destul de importante, dar cum niciun produs nu este perfect, exista si cateva puncte negative.

Toate componentele unui desktop PC, dar in mai putine piese
Un sistem PC All in One contine toate componentele obisnuite al unui computer (procesor, hard disk, placa video, placa de sunet etc) intr-un singur pachet. Mai exact, acestea sunt montate in spatele ecranului LCD. Daca acum cativa ani era imposibil sa ne imaginam macar acest lucru, deoarece monitoarele erau mari si cantareau cateva kilograme, acum dimensiunile acestora au scazut foarte mult. LCD-urile sunt la moda si ele sunt foarte subtiri, asa ca specialistii au putut integra si restul componentelor in constructia lor.

Cu alte cuvinte, sistemele PC All in One sunt o combinatie de desktop PC si laptop, care au totusi nevoie de tastatura si de mouse pentru a functiona. Iar achizitionarea unuia elimina si nevoia de a utiliza un monitor, acesta fiind practic baza de pornire a sistemului.

Mai putin spatiu ocupat
Fata de computerele de alta data, generatiile actuale sunt de fapt foarte mici, dar chiar si asa, unitatea centrala a unuia ocupa loc pe podea, in timp ce monitorul poate sa ocupe o buna parte din birou. Aceasta problema nu apare insa si in cazul sistemului PC All in One, deorece acestea pot fi montate in totalitate pe birou. Si, nu in ultimul rand, nu mai este nevoie de atat de mult efort pentru a cupla sau decupla monitorul si celelalte periferice si de a sta in genunchi pentru a face asta.

Consum mai mic de energie electrica
Fiind inspirate de laptop-uri, care utilizeaza cam aceeasi tehnologie pentru a functiona, sistemele PC All in One contin si o serie de componente foarte moderne, perfect adaptate modului de actiune a acestora. Asadar, toate partile sale sunt facute si pentru a putea sa consume un nivel mai redus de electricitate. Nu este insa sacrificata si puterea si eficienta acestora. Pe de alta parte, sistemele se si incalzesc mai putin, ceea ce garanteaza mai putine crash-uri si o functionare mai indelungata a componentelor (cu atat mai importanta cu cat acestea se schimba cu mare greutate).

Sisteme Desktop PC All in One la preturi mici?

Aici ai oferte la cele mai mici preturi.


Necesita mai putin efort pentru utilizare
Nu spunem ca PC-urile obisnuite sunt greu de folosit, ba din contra. Dar in cazul sistemelor All in One, montarea este cu mult mai facila, fiind aproape imposibil sa te incurci in cabluri si sa trebuiasca sa gasesti prize si prelungitoare suficiente pentru a putea sa utilizezi toate perifericele. In plus, si intrarile pentru mufe sunt in asa fel pozitionate pentru a avea cu usurinta acces la ele.

Majoritatea sistemelor PC All in One au doar doua, trei cabluri, unul de alimentare si doua pentru mouse si tastatura. Daca acestea din urma functioneaza prin wireless, totul se reduce la un singur cablu. Contrar, un PC obisnuit are si cablu care sa lege monitorul de unitate si unul de alimentare pentru acesta, asadar de aproape doua ori mai multe.

Sunt mai atractive si mai moderne
Reprezentand ultima inovatie in domeniu, sistemele PC All in One reprezinta si un standard in ceea ce inseamna modernitatea. Acestea arata mai bine si sunt mai elegante, monitoarele avand designuri mai atractive decat cele clasice, pentru sistemele desktop PC. In plus, au si caracteristici mai performante, majoritatea avand integrata si functia touchscreen, utilizarea lor fiind de departe mai facila. Nu in ultimul rand, o parte din ele au si telecomanda sau un sistem care inregisteaza miscari, pentru jocuri.

Acum ca am vazut care sunt avantajele sistemelor, sa aruncam o privire si asupra minusurilor inregistrate de acestea.

Sunt mai scumpe
Fiind sistemele mai nou aparute, este pe undeva normal ca acestea sa fie si mai scumpe. Un astfel de sistem poate sa depaseasca 5000 de lei, iar suma este dubla in comparatie cu cea cheltuita cu achizitionarea unui desktop PC decent. Iar daca acesta este realizat in particular, cu componentele cumparate separat, discrepanta de pret poate sa devina si mai mare.

Componentele nu pot fi inlocuite
Asa cum se intampla si in cazul laptop-urilor, ceea ce cumperi prima data este ceea ce vei folosi mereu. Asta deoarece componentele unui sistem PC All in One nu pot fi schimbate, nici pentru imbunatatiri, nici pentru reparatii. Cu exceptia hard diskului si a placii video, restul componentelor sunt legate de monitor si, practic, nu pot sa fie inlocuite. Ele sunt si mai rezistente, dar, cand se strica, solutia este inlocuirea completa a sistemului.

Si monitorul este problematic. Daca la un sistem normal se strica monitorul, computerul se poate utiliza cu unul de imprumut, mai vechi sau mai nou. Daca acelasi lucru se intampla cu un sistem PC All in One, acesta nu mai poate fi folosit pana nu se repara monitorul.

Acestea fiind spuse, sistemele PC All in One reprezinta o alternativa moderna si mai practica la cele clasice, dar nu sunt lipsite nici de dezavantaje. Totusi, daca doriti sa achizionati unul, trebuie stiut ca acestea functioneaza foarte bine si, in plus, provin de la cei mai reputati producatori din domeniu.

Primul computer de acest gen a venit de la Apple, insa, intre timp, si celelalte companii au preluat modelul, utilizand insa sistemul de operare Windows. Asadar, Asus, Acer, HP, Dell sau Lenovo vin si ele cu oferte foarte bune, un pic mai scumpe decat cele obisnuite, dar care merita luate in considerare.

Vezi Ofertele si Reducerile la Sisteme Desktop PC All in One

valabile astazi, 18 septembrie 2021 la:Articole similare:


Copyright © TehnoNews.ro